top of page

Att vÄga stanna i skavet

Jag tror att vi Àr mÄnga som upplever eller upplevt kÀnslan av ett skav och vill bort frÄn det till nÄgot annat, kanske nÄgot mer. TÀnk om du istÀllet för att fly, vÄgar titta pÄ skavet, vad bestÄr det av och inte bara springa mot nÄgot annat Àn en lösning? TÀnk om du istÀllet vÄgar stanna upp i skavet, i det som kÀnns obekvÀmt, för att det kan öppna dörren till personligt vÀxande och sjÀlvinsikt. Livet erbjuder stÀndigt nya situationer som kan vara utmanande. Den naturliga instinkten för oss Àr att försöka undvika smÀrta eller obehag. Men genom att stanna i det obekvÀma och försöka omfamna det, upptÀcker vi nya sidor av oss sjÀlva och kan dÄ nÄ en djupare förstÄelse för oss sjÀlva och livets olika nyanser.


I det obekvÀma finns ofta möjligheter till lÀrande och förÀndring. Det kan vara i form av svÄra samtal, utmanande arbetsuppgifter eller personliga utvecklingsomrÄden. NÀr vi vÄgar stanna i skavet istÀllet för att snabbt fly frÄn det, ger vi oss sjÀlva chansen att utforska vÄra egna reaktioner, tankar och kÀnslor. Men att stanna i skavet krÀver mod och sjÀlvmedvetenhet. Det handlar om att vara nÀrvarande och tillÄta sig sjÀlv att kÀnna alla kÀnslor, Àven om de Àr obekvÀma. Det Àr genom att utforska det som gör oss obekvÀma som vi kan identifiera mönster, övervinna rÀdslor och vÀxa som individer. PÄ samma sÀtt som trÀning stÀrker vÄra muskler, stÀrker det att stanna i skavet vÄr emotionella och mentala uthÄllighet. Vi lÀr oss att acceptera det som Àr, Àven nÀr det Àr svÄrt, och att skapa en mer balanserad och stabil grund för att möta livets alla utmaningar.


SÄ, nÀsta gÄng du stÄr inför det som kÀnns obekvÀmt, fundera och övervÀg att stanna dÀr en stund. Utforska vad som hÀnder inom dig nÀr du tillÄter dig sjÀlv att vara nÀrvarande i det obekvÀma. Du kanske ser att det Àr precis dÀr, i skavet, som möjligheten till förÀndring och personlig tillvÀxt skapas.






8 visningar0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla
bottom of page