top of page

Sensing Yoga? Vad är det?

Uppdaterat: 3 jan.

Första gången jag mötte och yogade med Mia, som är den som genom egna erfarenheter utformat det vi kallar Sensing Yoga, kändes det så lätt och naturligt. Inga konstigheter med linjeringar utan bara utifrån min kropps villkor. Lite som att hitta mig själv. Jag skulle tro att du liksom jag är ganska van att tysta din kropps signaler och bara köra på. För det är ju så vi lärt oss. Mind over matter.


Själva ordet "sensing" betyder att känna av, att uppfatta vad som pågår inom en. Det betyder att lämna allt annat utanför och bara lyssna inåt på sin egen röst från hjärtat. För när vi rör oss på våra kroppars villkor kan vi börjar tona in oss på vår egen speciella röst, som pratar från och till oss, utan saker utifrån som påverkar oss. I Sensing använder vi olika tekniker för att lösa på spänningar i kroppen, genom att lirka, pendla och rör oss mjukt. När vi rör oss på det här sättet som vi börjar nysta upp vår fascia, vi återfuktar den och gör den mjuk och följsam igen. Det här gör skillnad både fysiskt och emotionellt. Vi håller vilka vi är i våra vävnader och när vi rör oss på kroppens villkor så händer det saker. I kommande inlägg här på bloggen kommer jag att berätta mer om hur de olika teknikerna kan användas och om mitt eget lärande. Efter grundutbildningen så har jag fortsatt mitt lärande och gått utbildningarna i Sensing Yin och stols Sensing, för att inte tala om fördjupningarna i psoas och hållningskedjan. Just nu fördjupar jag mig i Sensing Terapi, men det berättar jag mer om senare :-)


Om du är nyfiken redan nu, tycker jag att du ska titta in på Mias hemsida genom att klicka på bilden nedan! Där finns både mer information om sensing men också länkar till enkla pass på You Tube.71 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page